Information for eyeliner.

Eyeliner fremhæver og forskønner øjnene. Pigmentering af øvre og nedre øjenrand understreger øjnenes udtrykskraft. Det kan også anbefales til de som reagerer allergisk mod normale sminker. For de som bruger kontaktlinser er dette nærmest idealt, da kan øjnene fugtes så ofte man vil med tårevæske uden å frygte rendende og udtværet sminke. Stregen som er så tynd gir et naturlig og subtil udseende. Den er blevet meget populær blandt mange kvinder.

Efterbehandling af eyeliner

Lige efter du er færdig, og/eller de nærmeste 24 timer, kan det være rart at lægge på et kaldt omslag. Sådan laver du tepose kompres: læg to teposer først i en kop med varmt vand, derefter i en anden kop med isvand, ha det i køleskabet i ca. 7 min. For at have det på øjnene,  pres lidt af vandet ud og læg det på øjnene i ca. 15 min.  Hvis hævelsen ikke vil gå ned eller øger i omfang, kontakt  butikken for at rense øjnene med øje badevand og  for at behandle øjnene med  øjendråber. De første tre dage efter behandlingen , smør eyeliner med lidt såresalve ( vaseline), pas på  ikke  at få noget i øjnene. Mens helingsprocessen pågår og skorperne faller af,  (indtil ca. 8 dage) er det nogen forholdsregler som må blive fulgt. Det er ikke anbefalet at  sole sig, gå i svømmehaller , tage solarium, og/eller bruge sminke på øjnene.

Farven

Lige efter behandlingen vil øvre og nedre øjenvipper se hovne og ujævne ud. Stregerne kan se ekstremt mørke og tykke ud, selv om farven som blev valgt ud er af lysere tone. Tag det med ro, i de nærmeste 2-3 dage når hævelsen er gået ned, bliver  tykkelsen betragtelig formindsket og farven blegner noget. Farvestyrken vil fremdeles være skarp,  helt indtil skorperne falder af d.v.s. efter ca. 8 dage. Farven bliver da nok så bleg. Måske  det er på nødvendig med en efterbehandling for at farven bliver sådan som man ønsker at det skal være.

Back