Tirsdag_5._jan _1999 118 . årgang_nr. 66 Løssalg: 8,00 De BERGSKE BLADE
Dagbladet HOLSTEBRO - STRUER
_______________________________________________________________

Stål i Tungen

picture

Piercing bliver stadig mere populært. For tiden er det mest populært at blive piercet i tungen , og det var også , hvad to at tre pi-ger skulle, da Dagbladet kiggede Per Brødbæk over skulderen i Kold Stål Body Piercing i Holstebro.
Selv om det ser drabeligt ud , så er en tungepiercing ikke voldsomt smertefuld - midt på tungen er der nemlig et punkt. hvor man ikke er lige så følsom som på resten at tungen, hvor der blandt andet sider en masse smagsløg.

2. sektion side 1.
Foto: Gregers Kirdorf.

 picture


Nervøse piger : Per Brødbæk gør de sterile instrumen-
ter klar til at pierce de 16-årige piger.


picture

Ny udsmykning: - Det var ikke så slemt, som jeg
havde troet, siger Marion og kigger sig i spejlet.

Tre piger under nålen

Trend: Unge piercer sig
som aldrig før. Dagbladet fulgte tre piger, mens de fik nåle i tunge og navle.

Af Claus Rasmussen
Tel. 99 12 84 23

To af dem har prøvet det før men alligevel stiger pulsen og sveden kommer frem i håndfladerne på de tre 16-årige piger; Iben, Marion og Anja når Per Brødbæk begynder at finde de sterile værktøjer frem til en tungepiercing. Per Brødbæk har de seneste syv til otte år drevet forretningen Kold Stål Body Piercing i Skolegade i Holstebro,men har piercet de sidste 20 år.Han er uddannet i

Navle piercing

USA og har piercet i både London og Amsterdam, men har også piercet meget på markeder og festivaler i Danmark.Første pige under nålen er Marion. Hun har aldrig været piercet før og er tydeligvis ikke helt tryg ved situationen. Hun knuger sin hånd i Ibens og forsøger at tænke på noget andet. Per ifører sig gummihandsker, pakker kanylen ud og tager sine briller på. Du må ikke lave nogen pludselige bevægelsen, når vi går igang. Når vi er færdige, går du herover og skyller munden, og du skal være forberedt på, at det godt kan bløde en del, forklarer han en noget anspændt Marion. Per trækker Marions tunge ud og markerer med en sort stift, hvor kanylen skal presses igennem. Med en speciel tang holder han tungen fast, mens han gør klar til at lave selve piercingen. Det er nok nu, Marlon har det mest skræmte udtryk i øjnenene.Et sekund senere er kanylen igennem og Marion kan skylle munden. Blodet løber ned i vasken men det er ikke så voldsomt, som det kunne have været, forsikrer Per. Det var slet ikke så slemt, som jeg havde troet siger Marion, mens hun beskuer sin nye udsmykning i spejlet og prøver at få hjertet til at falde til ro. Det værste var faktisk at sidde og vente. Når man ikke ved, hvordan det er; så bliver man ekstra nervøs, siger hun lettet.

Fast i kødet
Så er det Ibens tur. Hun har allerede en piercing i tungen og skal nu have lavet en i navlen.Værktøjet bliver skiftet ud alle delene bliver kun brugt en gang, inden de igen steriliseres. Per Vasker hænder og ifører sig et nyt sæt gummihandsker.
Fremganssmåden er den samme som før, men denne gang går det ikke helt så smertefrit. Ibens ansigt fortæller, at det på ingen måde er sjovt. Per forklarer: Unge piger, der stadigvæk er faste i kødet, er altid lidt sejere at stikke i. Forleden havde jeg en 40-årig dame inde til en piercing i navlen, og hun bemærkede faktisk ikke, at jeg lavede noget som helst, siger han. Iben skærer tænder og klynker en del, mens Per forsikrer hende , at det snart er ovre. Anja skal have lavet sin anden piercing i tungen, hvilket betyder; at hun først skal have fjernet den første, for at Per kan komme til at placere den nye bagved. Det er en større omgang og vandstaden i Anjas øjne stiger i takt med hendes beklagelser; For at give både Anja og Per ro til projektet, forlader vi lokalet. I "venteværelset" står der efterhånden mange og venter på at lave en aftale med Per. Mange har den forestilling, at det kun er de vilde blomster af den danske ungdom, der får lavet piercinger; men den blandede flok i Per´s butik fortæller en anden historie. - Alle får piercinger efterhånden, siger Per. Alle typer i alle aldre kommer herind. Jeg har piercet folk fra 55 års alderen og helt ned til 11 år. fortæller han. Den 11-årige havde sin mor med, for er man ikke fyldt 15 år, er det stadig forældrene der kan afgørere, om barnet må blive piercet.

Forældrene
To af de tre piger der bliver piercet i dag har ikke fortalt deres forældre, hvad der er i gære.Det er nemmere at tage skraldet bagefter, for inden vil de jo gøre alt for at tale én fra det, siger de to samstemmende. Alle tre er de enige om, at der er en del provokation og oprør i at blive piercet, men det drejer sig også om diskret udsmykning. Pigerne kan godt lide at få en udsmykning som er markant, uden at være prangende. Det vil sige at piercinger på næsten usynlige steder er et hit. Deres synspunkter underbygges af Per: Det er lidt som med diskret mærketøj. Folk vil gerne have noget sofistikeret, men uden at der er kæmpestore mærker på. Sådan er det også med piercinger: store ringe i ansigtet er ikke så populært, som for eksempel i navle og tunge , forklarer Per.

Et skridt videre
Lige nu er den mest populære piercing en tungepiercing. Tidligere var det navlen, men den er efterhånden blevet så udbredt, at den ikke er nogen provokation i en navlepiercing. Når tungepiercing går af mode , spår Per , at det er brystvorterne der står for skud. Folk vil hele tiden et skridt videre, og det vare ikke længe inden tungepiercing er så udbredt, at det ikke er voldsomt spændende længere , sige han. Pigerne nikker. De vil alle tre gerne pierces mere, og mens de to siger stop, når talen falder på piercing i de mere intime dele, er den sidste villig til at gå hele vejen, og kunne på længere sigt godt tænke sig at få en piercing i klitoris.

Back